De elsker grænser

En flok mennesker fra mange lande har det til fælles, at de interesserer sig for grænser. De har slået sig sammen i IBRG (INTERNATIONAL BORDER RESEARCH GROUP). I Danmark tæller foreningen omkring 10 personer. Deres forening er baseret på internettet, og de har hverken medlemskartotek eller kontingent, så selvom de regner det samlede deltagerantal til omkring 100 på verdensplan, så kender de det ikke præcist. På www.ibrg.info med diverse links ses de personer, som er kernen i IBRG.

“Mange betragter IBRG’ erne som ÔÇØn├©rderÔÇØ, men det generer os ikke, for vores interesse giver os en sjov viden og bringer os til sp├ªndende gr├ªnser og steder overalt i verden”, mener Hans Peter Nordstr├©m Nissen, talsmand for IBRG i Danmark.

Ni medlemmer startede ├Ñrets gr├ªnsetur den 25.9. med fokus p├Ñ 1864-1920 gr├ªnsen. Blandt andet med et bes├©g ved den slettede gr├ªnse og et bbes├©g p├Ñ Genforenings- og Gr├ªnsemuseet.

De n├ªste to dage er det 1920-gr├ªnsen der studeres af gruppen, fort├ªller Hans Peter Nordstr├©m Nissen, som for et par ├Ñr siden i samarbejde med Genforenings- og Gr├ªnsemuseet arrangerede en udstilling p├Ñ museet om netop denne gr├ªnsedragning i 1920. Et par ├Ñr senere blev udstillingen tillige udgivet af museet i bogform med titlen “De sk├ªve historier om 1920-gr├ªnsen”.

 

Ni medlemmer af IBGR fra England, Norge , Finland og Danmark p├Ñbegyndte ├Ñrets gr├ªnsetur ved den slettede 1864-1920-gr├ªnse og ses her ved Flemming Jarles bronzeskulptur. Talsmand Hans Peter Nordstr├©m Nissen i den gule vest.