Der blev igen sunget og spillet  så festligt på museet med musikledsagelse. Bente Ibenfeldt og museets nyerhvervede klaver matchede hinanden særdeles godt.
Anledningen var, at Menighedsr├Ñdet ved Fjelstrup Kirke gerne ville sikre, at det DSK-flag som i mange ├Ñr har h├ªngt i Fjelstrup Kirke, kunne f├Ñ et bedre klimam├ªssigt sted at blive opbevaret. Og det er helt bestemt en k├ªrkommen opgave for Genforenings- og Gr├ªnsemuseet. Omkring 45 personer deltog i den lille h├©jtidelighed.
Fanen blev overrakt af menighedsrådets formand Randi Johansen og næstformanden, Jenny Grodt Nissen.
“Og her st├Ñr vi s├Ñ – Den 10. juli. En dag hvor DSK-fanen gerne m├Ñtte bruges! Dagen for det ber├©mte Kongeridt over den slettede gr├ªnse. Lige uden for museets vinduer. I dag for 94 ├Ñr siden.
Dagen i dag er valgt med omhu, for kun på bestemte dage måtte en DSK-fane bruges. Foreningens flagreglementet tilsagde flagning, således:
– 10. februar, Afstemningsdag- 15. juni, Valdemarsdag – 10. juli, Kongens ridt over Gr├ªnsen i 1920 – Den f├©rste s├©ndag i august ÔÇô ├àrsm├©de for DSK i Aabenraa – 11.11. kl. 11.00, V├Ñbenstilstandsdagen for 1. verdenskrig┬á – og ved et DSK-medlems begravelse.
Jeres fane repr├ªsenterer s├Ñvel et stykke lokalhistorie som et stykke s├©nderjyllands – og danmarkshistorie”, sagde Kaj G. Nielsen bl.a. ved overdragelsen, inden 87-├Ñrige Johannes Grodt fra Sommersted slog en s├©lvplakette p├Ñ fanestangen med faderens navn og data. Faderen, Jokum Grodt var med i 1. verdenskrig – og DSKs sidste faneb├ªrer. Han d├©de i 1985 som det sidste DSK-medlem i Fjelstrup.
DSK blev oprettet en aften den 30.oktober 1936. Da sad 5 tidligere krigsdeltagere p├Ñ G├ªstgiverg├Ñrden Frej (det s├©nderjydske ord for FRED) i Christiansfeld , og som s├Ñ ofte f├©r, blev der talt om oplevelser under krigen. Samtalen kom ogs├Ñ til at dreje sig om Nazismen i S├©nderjylland. De 5 blev enige om at g├©re et fors├©g. Foreningens navn blev FORENINGEN AF DANSKSINDEDE S├ÿNDERJYDSKE KRIGSDELTAGERE. Foreningens form├Ñl skulle v├ªre at samle alle dansksindede krigsdeltagere uden hensyn til stand og stilling eller partipolitisk sindelag til et v├ªrn om medlemmernes hjem mod nazismen. DSK eksisterede i 70 ├Ñr ÔÇô indtil foreningen blev nedlagt ved et m├©de p├Ñ Folkehjem den 30.7.1988. 32 medlemmer lukkede og slukkede.
Leif Gr. Thomsen l├ªste efter faneoverr├ªkkelsen navnene p├Ñ de 61 afd├©de lokalmedlemmer op – og l├ªste et digt p├Ñ alsisk af den alsiske digter Martin N. Hansen – inden Kaj G. Nielsen rundede arrangementet af med en stor tak til Menighedsr├Ñdet og Menigheden ved Fjelstrup Kirke for den tillid, de ved denne deponering af fanen viser museet.