Politikere forh├©jer museets budget

Partierne i Kolding Byråd har indgået et budgetforlig for 2012. Dette betyder, at Genforenings- og Grænsemuseet fra 2012 får hævet det årlige driftstilskud med 52.000 kr. om året til 126.000 kr. Desuden får vi 125.000 kr. til endelig, at få ordnet vores fugtproblemer i vægge og sokkel i den ældste udstillingsbygning.

Den gl├ªdelige nyhed om den forh├©jede kommunale st├©tte, n├Ñede museet i g├Ñr (8/9-2011) , da en journalist fra JydskeVestkysten ringede for at f├Ñ den overraskede formands kommentar.

Det forh├©jede driftstilskud giver bl.a. museet mulighed for at gennemf├©re flere aktiviviteter og for indk├©b af n├©dvendigt inventar. ÔÇô Ja endda r├Ñd til noget s├Ñ helt element├ªrt som f.eks. annoncering i forbindelse med ├Ñbningstider, udstillinger og foredragsaftener.

Museet har igennem ├Ñrene s├©gt fondsmidler til mange tiltag. Flere fonde har gl├ªdeligvis set p├Ñ ans├©gningerne med stor velvillighed og har underst├©ttet museet betydeligt med ├©konomiske tilskud. Bestyrelsen vil fortsat v├ªre afh├ªngige af denne st├©tte og vil s├©ge st├©tte hos fondene, n├Ñr helt specifikke ├©nsker st├Ñr p├Ñ ├©nskesedlen.

Fugtproblemet i den gamle fl├©j fra 1867, som bestyrelsen i flere ├Ñr har ├©nsket l├©st, l├©ses nu forh├Ñbentlig i 2012 med tilskuddet p├Ñ 125.000 kr.