KOLDING KOMMUNES KULTURPRIS 2014

PRISOVERRÆKKELSE Kolding Kommunes Kulturpris 2014KOLDING KOMUNES KULTURPRIS 2014 blev uddelt den 2. marts 2014 på Dorothea-teatret i Kolding. Genforenings- og Grænsemuseet var blandt de tre nominerede til prisen. Og vandt. Et flot diplom og en stor check på 10.000 kr., samt den store ære det er, at vinde en sådan pris! Alt sammen begrundet i den store ildsjælsindsats på museet. TV Koldings klip ses her:
http://vimeo.com/88062784

Nomineringen blev fra Kulturudvalgets side motiveret således:
– I er et klart bevis p├Ñ, hvordan det lange seje tr├ªk til sidst b├ªrer frugt. Fra ingenting til flot museum p├Ñ 21 ├Ñr ÔÇô kun ved hj├ªlp af ildsj├ªle og et st├ªrkt f├ªllesskab.
Med formand Kaj G. Nielsen ved roret har et stort antal ildsj├ªle gennem tiden v├ªret med til at stable museet p├Ñ benene og s├©rget for at lave vedkommende og gode udstillinger for borgere fra n├ªr og fjern. Genforenings- og Gr├ªnsemuseet lidt nord for Christiansfeld har i s├ªrlig grad betydning for folk i gr├ªnseomr├Ñdet. Det samler folk fra n├ªr og fjern og fort├ªller p├Ñ fineste vis historien om det meget vigtige afsnit i den slesvigske danmarkshistorie om Genforeningen og det ber├©mte kongeridt over den slettede gr├ªnse, som fandt sted den 10. juli 1920 uden for museets vinduer.
Kulturen bryder grænser, og det er Genforenings- og Grænsemuseet om nogen garant for. Derfor er museet nomineret til årets kulturpris.