• To bogudgivelser på museet den 14. marts

Udgivet den 8. marts 2020

GENFORENINGS– OG GRÆNSEMUSEET fester den 14. marts 2020.

Museets jubilæumsskrift “GENFORENINGS- OG GRÆNSEMUSEET i ORD. KLIP & BILLEDER fra april 1993 til juli 2020″ udgives og præsenteres for museets gæster.

Jubilæumsskriftet fortæller den eventyrlige historie om museets start og udvikling frem til i dag og er tænkt som et bidrag til museets snarlige 25- års jubilæum den 10. juli 2020.

Samtidig udgiver museet publikationen “DE “SKÆVE” HISTORIER OM 1920-GRÆNSEN” med et efterfølgende foredrag af publikationens forfatter, Hans Peter N. Nissen, Lyngby.

Publikationen fokuserer på ”1920-grænsen” – 69 km lang – med den spændende historie og de mærkelige grænsedragninger, som skete fra Skomagerhus i øst til Siltoft ved Højer i vest. Denne grænsedragning var en følge af afstemningerne i foråret 1920, som også førte til Genforeningen. Arrangementet varer fra kl. 14.00 til kl. 15.30.

Der er naturligvis fri entré. Alle museets venner er velkomne.