• Museets protektor fylder 75 år

Udgivet den 17. februar 2015

Museets protektor, H.E. Ingolf, Greve af Rosenborg fyldte i dag (17.2.) 75 år og om få dage har Grevinde Sussie fødselsdag.
    I dagens glade anledning forærede Genforenings- og Grænsemuseets bestyrelse Greveparret et fyldt honningkagehjerte. Hjertet blev afleveret med bl.a. disse ord:

“Hvad giver man manden, som har næsten alt?
    Museets bestyrelse gik i tænkeboks for at udtænke en hilsen til Grevens runde dag.
    På forespørgsel til Egeland om en ønskeseddel lød svaret tilbage: “MUSEETS GAVE KUNNE VÆRE EN DONATION TIL MUSEET – f.eks. i form af et økonomisk tilskud til museets snarlige udgivelse af bogen SØNDERJYSK KOMMANDO“.
    Dette ønske har vi været glade for at opfylde – og paradoksalt nok er det nu museumsbestyrelsen, som må sige tak til Dem for fødselsdagsgaven, men De er naturligvis selvskrevet til at modtage det første eksemplar, når vi udgiver bogen – som – i parantes bemærket –  trykkes i netop disse dage.

Men ingen fødselsdag uden gave, synes vi!
    Bare en beskeden en.
    Derfor har vi i dag medbragt en egnstypisk gave – til Dem og til Grevinde Sussie.
    Gaven kommer fra byen, som flyder i mælk og honning!
    Byen, hvor vi har hjertet med!
    Brødremenighedsbyen Christiansfeld!

Gaven er et fyldt honningkagehjerte, som vi håber, De vil nyde med hinanden, når roen igen efter denne fødselsdagsuge sænker sig over Egeland.
    Museumsbestyrelsen ønsker et stort og hjerteligt til lykke.Honningkagehjerte