• Genforenings- og Grænsemuseet – Historik 3 – Fondsansøgninger og huskøb

Udgivet den 9. august 2018

I april 1994 udsendes ansøgninger til forskellige fonde – bl.a. ledsaget af et papir underskrevet af anbefalere af etablering af et Genforeningsmuseum og den 11. maj1994 kommer første positive svar på ansøgningerne – nemlig 1000,- kr. fra Frøs Herreds Sparekasse.

Den 20. juni 1994 stiftes Genforenings- og Grænsemuseums Fonden med følgende bestyrelse:
    Skolekonsulent Kaj Nielsen – formand
    Kaptajn Albert Højgaard – næstformand
    Major Lorenz Asmussen – kasserer
    Gårdejer Peder Graasbøll
    Hotelejer Lars Bo Andersen
    Advokat Peter Giødesen
    Udviklingschef Poul Erik Jørgensen

Borgmester Jørgen From deltager som Byrådets repræsentant. Bestyrelsen bliver førstegangsindkaldt den 14. September 1994 kl. 14.

September 1994
    Det planlagte nybyggeri opgives i september 1994 , da et hus bliver til salg. Huset – Koldingvej 52 – købes den 5. oktober 1994 til overtagelse 1. januar 1995 – bare 7 måneder og 10 dage før Dronningen vil være med til indvielsen af museet.

Museets første bestyrelse